SİYASET

Ahmet Kekeç : Bu şebelek hâlâ ne konuşuyor!

Tarih
25 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Kekeç

Doğan Medya Grubu’nun yayın ilkelerine göre, kişilik haklarını zedeleyecek haber ve yazılara yer verilmez. Küfürlü ifadeler kullanılmaz. 
 

Bağlayıcı ve kesin bir kuraldır bu ama en küfürlü, en hakaretamiz, en rezil yazılar da bu grubun gazetelerinde yayınlanır.

İşte bir örnek: “A be alçak adam, a be madrabaz, a be kibirli hödük, a be gerekçesiz cengâver, a be mugalatacı soytarı, a be haysiyetsiz...”

Bu sözler, kendisini gazeteci zanneden bir şebelek tarafından, Ahmet Altan’a söylendi. “En etik medya kuruluşu biziz” diye atıp tutan Aydın Doğan da, hem bu küfürleri izledi, hem de küfürlerin müellifine çuvalla para ödemeye devam etti.

İşbu şebelek, MHP’deki “kurultay bilmecesi” üzerinden, aylardır bu mahalleye laf sokup duruyor.

Hepsi de, “MHP’nin derdi sizi mi gerdi?” kıvamında ucuz, basit, pespaye yazılar.

Dün şöyle bir şeyler yazmış: “MHP’nin önemli isimlerinden Oktay Vural, Bahçeli karşıtı saflara geçti ya... İktidar medyasından Oktay Vural’a sallayan sallayana... Kimi ‘Bahçeli’yi satışa getirdi’ diyor, kimi ‘Sırtından hançerledi’ diyor, kimi ‘Paralel Brutus’ diyor. İktidar medyası Oktay Vural’ın muhalif saflara geçmesine o kadar içerlemiş ki... Devlet Bahçeli bile bu kadar içerlememiştir.”

Birkaç satır sonra da, Meral Akşener’in proje olduğunu söyleyen iktidar medyasına “güldürmeyin adamı” diye, zekice olduğunu zannettiği laflar gönderiyor.

Bu yazıya oturmadan önce, gazeteden bir arkadaşa, internet üzerinden tarama yapmasını rica ettim.

Şebelek, son iki ay içinde 20 civarında (yazıyla, yirmi) MHP ve kurultay yazısı yazmış.

Hepsi de, kurultay hakkında söz söyleyen “iktidar medyası”na çakan yazılar. (M. Ali Yalçındağ kulağını çektikten sonra “havuz medyası” lafını bıraktı. Artık en az tehlikelisini kullanıyor. Dengeleri gözetme konusunda da mahirdir.)

Bu yazılardan birinde şöyle diyor: “Ey AK Parti, nedir bu ‘aman MHP’nin başına Meral gelmesin telaşın? Nedir bu daha düne kadar demediğini bırakmadığın Bahçeli’ye verdiğin destek? Sen ki ‘Millet benimle’ diye övünüp durmaktasın. Sen ki sandıklardan zaferle çıkmakla gururlanmaktasın. Neden MHP’nin kurultayıyla bu kadar ilgilisin?”

Madem öyle, biz de kendisine soralım:

Peki, senin nedir bu ‘aman MHP’nin başına Meral gelsin’ telaşın? Nedir bu daha düne kadar Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlık teklifini kabul etsin diye patronlarınızın diller döktüğü Bahçeli’ye yönelik bu nefretin?

Meral Akşener’in “proje” olduğunu söyleyen “iktidar medyasına”, zekice olduğunu zannettiğin laflar göndermeyi biliyorsun, aferin iyi ediyorsun da, proje yaftalamasının mucidine neden tek laf etmiyorsun?

Hem, bu nasıl bağımsız, bağlantısız, tarafsız, steril adaymış ki, Pensilvanya destekliyor...

Beyaz Türkler destekliyor, Beyaz Kürtler destekliyor.

Sağcılar, solcular, komünistler, faşistler, ateistler, 
liberaller, bir kısım dinciler destekliyor.

Doğan Medya Grubu destekliyor... BirGün gazetesi, Taraf gazetesi, Agos gazetesi, Sözcü gazetesi, Gezi’ciler, çapulcular, Kemalistler, Maocular, Leninciler, Troçkistler, “AKP’li fırıldaklar” destekliyor.

Ekrem Dumanlı ve takımı destekliyor... Hasan Cemal, Duran Kalkan, Bese Hozat, Murat Karayılan, Sedat Laçiner, Nazlı Ilıcak, Doğan Akın, Osman Kavala, Altan biraderler, Cengiz Çandar, Martin Schulz destekliyor... Amerika, Almanya, Rusya, Çin, Kuzey Kore, İran, Madagaskar, Suriye destekliyor. Milliyetçi olmayan hemen herkes destekliyor.

Peki, bu nasıl oluyor?

Şebelek, tarafsızlık ayaklarına yatarak, “Aman bana ne MHP kurultayından, bana ne muhaliflerden” havası basıyor ama Meral Akşener’i “topuklu efe”ye, hangi değer tercihinden geldiğini bilmediğimiz Sinan Oğan’ı “gemilerini yakmış Tarık Bin Ziyad”a benzetmekten çekinmiyor. Ümit Özdağ’a da, destansı bir dil kullanarak, “Polis barikatlarının üzerine çıkan öfkesi burnunda bir öğrenci lideri edasındaydı” diyor.

Bize “yandaş” diyenler... Yandaşlığın zirvesini ve şahikasını görmek istiyorsanız, şebeleğin yazdıklarını okuyun! Ve “insanlık” adına üzülün!

Star
25 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;