SİYASET

Abdurrahman Erzurum : 1 Kasım'da ya Tel Aviv'den havai fişek fırlatılacak, ya da Gazze'den...

Tarih
29 Ekim 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Erzurum

29 Ekim 2015

Bir benzetme ile, 1 Kasım'da havai fişek ya Tel Aviv'den fırlatılacak ya da Gazze'den...

Evet, Türkiye Suriye'den Filistin'e, Irak'tan Mısır'a etki alanı içinde herkesin gözünün kulağının üzerinde olacağı bir seçim gecesi ile kaderini belirleyecek.

Suriye'de Rusya ve İran destekli Esed rejiminin katliamlarına karşı tek ses olan, Mısır'da Müslümanların kardeşliğine karşı çıkan postallara karşı Rabia olan Türkiye 1 Kasım'ın ardından ya yeniden sessiz yığınların sesi olacak ya da 3 maymunu oynayan bir sessiz ülke olarak yoluna devam edecek.

SURİYELİ MÜLTECİLERİN GÖZÜ DE 1 KASIM'DA

Yanıbaşımızda yaşananlara gözünü yuman, kulaklarını tıkayan ve 'Türkiye kendi işleri ile uğraşsın' diyen Avrupa'nın sığınmacı krizi ile tırnaklarını çıkardığı dönemde elbette sayıları 2.2 milyonu bulan Suriyeli kardeşlerimizin de gözü kulağı bu seçimde olacak.

KOALİSYON AYARLI 'KAOS' DENEMELERİ

12 yıllık tek başına iktidar döneminin ardından 5 aylık bu ara dönem aslında koalisyon sinyalinin dahi ne derece tehlikeli olduğunu bize yaşanan 'kaos' denemeleri ile gösterdi. Bu seçim terör sorunu açısından da tıkanan kardeşliğin ya gürül gürül ırmağı olacak ya da kolektif bir terör sarmalının tehlikesine kapı aralayacak... Bölge üzerinde etkili olmak ve bölgenin siyasi haritasını bu gaye ile değiştirmek isteyenlerin Gezi Parkı olayları, 17/25 Aralık Kumpası, Çözüm sürecinin baltalayan PKK terörü ve son olarak IŞİD terörü, genel olarak Türkiye’nin koalisyonlar döneminin enstrümanları olarak da görülebilir. Eğer bu ‘Şer koalisyonu’ planı devreye girerse Türkiye’nin 2023 hedefleri de dış güçlerin istediği amaçlarla tarihi serüvenini yaşayacak.

NEDEN SİYASİ OLASILIKLARIN DAHİLİNDEKİ SİYASİ CENAHLAR HEDEFTE?

7 Haziran’ın tek başına iktidarı bozan sonucunun hemen ardından terör örgütü PKK’nın saldırıları, DEAŞ’ın sınırımızdaki askerimizi şehit etmesi, Suruç, Ankara saldırıları 1 Kasım’dan çıkabilecek olan istikrara karşı saldırılar olarak bize parmak sallıyor. Özellikle siyasi olasılıkların dahilindeki siyasi cenahların hedef alınması, Türkiye’nin gelecek tahayyülünü karanlık görmek isteyenlerin tuzaklarını da görmemiz açısından önemli bir ipucu. Türkiye’nin Ortadoğu’daki oyun alanının genişlemesinden duyulan rahatsızlığın nihayetinde yaşanan terör olaylarının amaçları da kendini perdenin arkasına saklayamıyor.

SURİYE’NİN, MISIR’IN, FİLİSTİN’İN 1 KASIM’I

İşte böyle bir ortamda Türkiye’nin 1 Kasım’ı aynı zamanda Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın Filistin’in de 1 Kasım’ı olacak.

Ve evet, 1 Kasım'da ya Tel Aviv'den havai fişek fırlatılacak, ya da Gazze'den...

ajanshaber.com

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;