POLEMİK

Abdulkadir Selvi : Zekai Paşa konusu

Tarih
25 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 15 Temmuz’un kahramanlarından, Fırat Kalkanı operasyonunu yöneten Zekai Aksakallı Paşa nasıl oldu da Özel Kuvvetler’in başından alınıp, daha pasif bir görev olan 2. Kolordu Komutanlığı’na atandı?

Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan“2. Kolordu’ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler” cevabıyla şifreyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercihlerinin damgasını vurduğu Yüksek Askeri Şûra’dan güçlenerek çıkan ikinci isim ise Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akaroldu. Aksakallı Paşa gündemi oluşturdu ama Akar, Genelkurmay karargâhını yönettiği J başkanlarında da önemli inisiyatifler kullandı. Kuvvet komutanlarının süresinin uzatılması konusunda siyasi irade ile ters düşmeyerek, karargâhı dizayn etti.

Zekai Aksakallı ile ilgili bardağın hem dolu hem boş tarafına bakmaya çalışacağız.

1- Zekai Aksakallı, 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir’e, Semih Terzi’nin öldürülmesi talimatını verdi.

2- 15 Temmuz gecesi TV’lere bağlanıp, “Paralel ihanet şebekesi darbe girişiminde bulunmaya çalışıyor ama başarılı olamayacak” diye konuştu. 

Böylece, darbenin başarısız olmasında iki önemli müdahalede bulundu. Semih Terzi öldürülmeyip Özel Kuvvetler’in komutasını ele geçirseydi, o gece çok kanlı olacaktı.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;