GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : ‘Tamam’cılardan ‘Devam’a motivasyon

Tarih
11 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

ERKEN seçim kararının alınmasıyla birlikte partilerde olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. AK Parti’de temayül yoklamaları yapıldı, Genel Başkan Yardımcılarının başkanlığındaki komisyonlar aday adaylarıyla mülakatları gerçekleştirdi.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın da içinde yer alacağı bir heyet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulacak raporu hazırlayacak. Erdoğan, hafta başından itibaren her ilin milletvekili sayısının üç katına indirilen aday adayları üzerinde değerlendirmelerde bulunacak. Artvin’den başlayarak her ilin aday adayı listesi ekrana gelecek. Erdoğan milletvekili listelerini oluştururken, temayül yoklamalarına, mülakat sonuçlarına ve hazırlanan rapora bakacak ama illere gittiğinde aldığı notları, gözlemlerini ve illerde yapılan kamuoyu araştırmalarını da dikkate alacak. Hem üç dönemlikler, hem aday olmayan isimlerle birlikte AK Parti listelerinde önemli oranda bir değişiklik bekleniyor. Zaten Cumhurbaşkanı da konuşmalarında listelere giremeyen milletvekillerinin küsmek yerine dava şuuru içinde çalışmasını isteyen ifadelerde bulundu.

Yeni sistemde Bakanlar Kurulu milletvekili olmayanlardan oluşacak. Ancak bazı illerde bakanların liste başı olup, seçimleri sürüklemesi bekleniyor. Erdoğan nasıl bir yol izleyecek belli değil. Çünkü şu ana kadar bu konuda en ufak bir ipucu vermemiş.

SEÇİM BEYANNAMESİ

yazının devamı için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;