GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Reina katliamcısının ikinci hedefi Cumhuriyet’miş...

Tarih
30 Ocak 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
İSTANBUL polisinin başarılı bir operasyonu sonucunda yakalanan Reina katliamcısı Abdulgadir Masharipov’un sorgusunda çok önemli ipuçlarına ulaşılıyor.

DAEŞ militanının sağ olarak ele geçirilmesi birçok bağlantılara ulaşılmasını sağladı. Keşke Rus diplomat Karlov suikastçısı Mevlüt Mert Altıntaş da sağ olarak yakalanabilseydi. Rus uçağının düşürülmesiyle Karlov suikastı arasındaki irtibatı, talimatı kimden aldığını, Gülen’le suikast talimatı arasındaki irtibatı çözmemizi sağlayacaktı. Daha da önemlisi FETÖ’nün suikast timini çözmemiz mümkün olacaktı.

DAEŞ militanının sorgusunda verdiği bilgilere göre, o gece hedefin bir değil üç yer olduğu anlaşılıyor. Reina üç hedef arasından özellikle seçilmiş. Üç hedeften birinin bir gazete olduğu anlaşılıyor. Reina katliamcısı sorgusunda, “Önce Şişli’de Peygamber’e hakaret eden gazete var dediler” diyor. “Sonra mesajda ‘Orada şimdi kimse olmaz’ deyip Reina’ya yolladılar” diye anlatıyor. Bunlar ön sorguda söyledikleri. Ancak bu iki cümle arasında bir şey var. O da merkezi Şişli’de olduğu söylenen, “Peygamber’e hakaret eden gazete” olarak tarif edilen gazeteyle ilgili. O gazetenin, “Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak, No:2, Şişli” adresindeki Cumhuriyet gazetesi olduğu anlaşılıyor. Reina katliamcısının, 31 Aralık günü 3 ayrı adreste keşif yaptığı ortaya çıkıyor. “31’inde Taksim’e gittim, keşif sonrası Suriye’dekileri arayıp burada eylemin uygun olmayacağını bildirdim” diyor.

Yazınnı devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;