SİYASET

Abdulkadir Selvi : Meral Akşener'in siyasi manevraları

Tarih
04 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Gözler CHP’nin Cumhurbaşkanı adayına çevrilmiş durumdaydı.

Kulislerde Muharrem İnce ismi konuşuluyordu. İsmi Cumhurbaşkanı adayları arasında geçen İlhan Kesici, ”Sabah İnce’yi telefonla arayıp tebrik ettim” deyince Muharrem İnce ismi iyice ağırlık kazandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısına girerken,”Karamımızı verdik, adayımız belli” dedi. Cumhurbaşkanı adayının da  henüz bundan haberi olmadığını söyledi. “Yarın açıklayacağız, kendisi de orada öğrenecek” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun ardından CHP grubuna girdik. Muharrem İnce her zaman oturduğu yerde değil, ön sıralarda ve Kılıçdaroğlu’nun hemen hizasında yerini almıştı. Ama gergin bir hali vardı. İlhan Kesici ise sonucu öğrenmenin verdiği bir rahatlık içindeydi. Gelen telefonlara cevap vermeye çalışıyordu. Kesici ile konuştum. 'Muharrem İnce ismi kesin mi?' diye sordum. ”Kesin değil ama öyle gözüküyor” karşılığını verdi.

Konuştuğum CHP Milletvekilleri ise, “Muharrem İnce ismi kesinleşti” diyorlardı. İnce’nin Yalova’dan otobüslerle gelecek partililer için hazırlık yapılması talimatı verdiği söyleniyordu. CHP grubu bitti İnce neredeyse tebrikleri kabul ediyordu. 

Yine de ”Sen CHP’yi pek tanımazsın. O nedenle yine de ihtiyatlı ol. Açıklanana kadar kesin bir dil kullanma”diye uyaranlar da yok değildi. Ama Muharrem İnce’nin adaylığı sadece resmi olarak ilan edilmenin ötesinde neredeyse kesinleşmiş gibiydi. Hatta salona asılacak posterler bile hazırdı. "Türkiye’ye güvence Muharrem İnce" sloğanı ile yola çıkıyor. 

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;