SİYASET

Abdulkadir Selvi : Kılıçdaroğlu: Devlet Bey'le ilgili sözü doğru bulmam

Tarih
14 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
MECLİS’te tam olarak, ‘söz meclisten dışarı’ denilebilecek bir durum yaşandı.

CHP ve MHP milletvekilleri kavga etti. Siyasi gerilimlere neden olan ittifak düzenlemesi Meclis’te 20 saatlik bir maratonun ardından kabul edildi. AK Parti ve MHP’nin anlaştığı şekilde ittifak yasası, noktası virgülü değişmeden kabul edilirken, görüşmelere Meclis’teki kavga damgasını vurdu. 

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan ve Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Meclis’teki kavgayı, CHP’nin seçimlerden çekilme önerisini ve seçim ittifakını sorduk. 

Kılıçdaroğlu, Meclis’teki kavga hakkında, “Olmaması gerekirdi” dedi. Bahçeli hakkında sarf edilen söze tepki gösterdi, “Devlet Bey’in kişiliğine yönelik bir söylemi asla doğru bulmuyorum. Nitekim grup başkan vekilimiz Özgür (Özel) Bey de Meclis kürsüsünden CHP’nin duyarlılığını ifade etti. Siyaseten farklı dünyalarımız, görüşlerimiz olabilir ama insanlar yine de saygıyı elden bırakmamalı” diye konuştu.

İttifak yasası Meclis’te sabaha kadar süren 20 saatlik bir görüşme maratonunun sonunda kabul edildi. Sabahlara kadar süren görüşmeler sinirlerin gerilmesine, kavganın çıkmasına neden olmuş olabilir mi? İşte bu soruya CHP liderinin verdiği yanıt: “Aslında normalde bu teklifin salı, çarşamba, perşembe görüşülmesi lazımdı. Pazartesiye denk getirmek, kamuoyunun gözünden kaçırmak, sabaha kadar bunu parlamentodan çıkarmak gibi bir anlayış biraz kaptı kaçtı anlayışı. Doğru değil bu. Siz seçim sistemini değiştiriyorsunuz, yeni kurallar getiriyorsunuz ama halktan gizliyorsunuz bunu. Bunlar kaybetmenin işaretleri. Bunlar kaybedeceklerini biliyorlar artık, neyi kurtarabilirsek kârdır anlayışıyla yola çıkıyorlar.”

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    15 Mart 2018 15:30
    0 0
    kahve öğütücünün hınk deyicisi mi oldu bu yazar. gerçi hürriyet saz çaldırmada usta da, saadet başkanına bir kuran okutsaydı hem reyting hem de oylar patlardı.temel hocaya bu teklif yapılmalıydı. akıllarına gelmedi demek.ben mi akıl vereyim be..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;