SİYASET

Abdulkadir Selvi : İttifakın püf noktaları

Tarih
20 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde AK Parti- MHP ittifakı açısından en kritik eşiklerden biri aşıldı. İki lider, ittifak konusunda ittifaka vardı.

Başından beri ittifakın şeklinden ziyade arkasındaki iradeye dikkat çekmeye çalışıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan her defasında, ”Büyük fotoğrafa odaklanın”diye uyarıyor. MHP ile birlikte yeni sistemi inşa etmekten söz ediyor. Bahçeli ise ”2019’da Türkiye’de üçüncü bir dönem başlayacak” diye konuşuyor.

Erdoğan ve Bahçeli’nin anlaşmaya vardığı yasal düzenleme yarın Meclis’e sunulacak. Böylece tüm ayrıntılara sahip olacağız.

AK Parti ve MHP, yerel seçimlere ayrı ayrı girecekler. İttifak, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimi için geçerli olacak. Yerel seçimlerde 18 yaşında aday olma hükmü ve seçildiği takdirde askerliğin ertelenmesi imkânı getiriliyor. Seçim güvenliğiyle ilgili düzenlemeler yapılıyor. Seçim güvenliğini tehlikeye düşüren durumlarda sandık görevlileri güvenlik görevlisini çağırmadıkları takdirde, vatandaşlara bu hakkın verilmesi sağlanıyor.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • aristotales

    20 Şubat 2018 11:08
    0 1
    Hani 16 Nisanda evet çıkınca artık koalisyonlar tarihe karışacaktı.Şimdi seçim olmadan ortaklık kuruluyor bu nasıl iş ben anlamadım anlayan varsa banada anlatsın ??
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;