SİYASET

Abdulkadir Selvi : Gökçek’e verilen mesaj

Tarih
09 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
AK Parti’nin Afyon kampına “değişim” damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kampın açılış ve kapanış konuşmalarını, “değişim”e ayırdı. Erdoğan, “Bu milletimizin talebidir. Bunu biz kendimiz yapmazsak, milletimiz sandıkta yapar” sözleriyle değişimin şifresini verdi.

Erdoğan, değişim konusunda kararlı. Çünkü önünde, değişimi kendisi yapamadığı için milletin sandıkta değiştirdiği ANAP ve DYP örneği duruyor. Özal’ın Çankaya’dan inip yeni parti kurma hazırlıkları yaptığı bir dönemde eski ANAP’lılar, partiyi diriltmek için kendisini ziyaret etmişti. Özal“Partiler doğar. Büyür ve ölür. ANAP öldü, şimdi ‘yeni parti’ kurma zamanı” demişti. Kardeşi Yusuf Özal’ın başına geçirdiği partinin adı da ‘Yeni Parti’ydi.

Erdoğan, 7 Haziran ve 16 Nisan sonuçlarını esas alıyor. “Milletimiz bize 7 Haziran’da çok net mesajlar verdi” sözü de bu gerçeğe işaret ediyor. O nedenle 16 Nisan gecesi değişimin düğmesine bastı. Önce partide ve hükümette değişimi gerçekleştirdi. AK Parti, seçimlerde milletvekillerinin yüzde 60-65’ini, yerel yönetimlerin yüzde 25’ini, teşkilatların ise yüzde 65-70’ini yenileniyordu. Ancak bu seferki değişim talebi, AK Parti’nin varlık ya da yokluk nedenine dönüştü. AK Parti değişim sürecinden başarıyla çıkarsa, Türkiye’nin geleceğinde var olmaya devam edecek.

ERDOĞAN NE YAPAR?

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;