SİYASET

Abdulkadir Selvi : Erdoğan’dan seçimlere ve listelere ilişkin sinyaller

Tarih
10 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

MECLİS’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklerken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’le sohbet ettik. Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı manifestoda, adalet vurgusu önemli bir yer tutuyordu. Abdulhamit Gül, seçim beyannamesinde de önemli bir yer tutacağını açıkladı.

Ayrıntıları sorduk, “Davaların sonuçlandırılmasını hızlandıracağız. Vatandaşın eline bir tarih vereceğiz. Bilecek ki 6 ay sonra davası sonuçlanacak. Hâkim de, savcı da ona göre çalışacak” diye cevapladı.

Belli ki bir eylem planı üzerinde çalışılıyordu. Gül’e, bunu nasıl yapacaklarını sorduk.

“Vatandaş kamu kuruluşlarıyla davalı. Ancak kamu kuruluşları arasındaki yazışmalar, ihtilaflar bir türlü bitmiyor. Getireceğimiz sistemde kamu kuruluşları kendi aralarında ihtilaflarını çözecekler, vatandaşı mağdur etmeyecekler. Bu davaların sonuçlandırma sürecine uyum da hâkimin performansına yansıyacak”dedi. Gül, davaların daha hızlı sonuçlandırılmasında yararlanılacak enstrümanlardan birinin arabuluculuk kurumu olacağını söyledi, “Arabulucuğu etkin hale getireceğiz” dedi. Bu arada AK Parti’nin iki eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in de arabulucu olduğunu hatırlatmak isterim. Hatta Abdulhamit Gül de eğitimlere başlamış ama Adalet Bakanı olunca bırakmak zorunda kalmış.

RAHİP RÖVANŞ MI

ABD’de devam eden Reza Zarrabdavası ikinci kez ertelendi. Bir meslektaşımız bunu hatırlatarak, ”ABD, rahip Brunson davasıyla çok ilgili. Acaba erteleme bu dava için mi yapılıyor? Bir takas söz konusu olabilir mi” diye sordu. Adalet Bakanı, ”Böyle bir şey söz konusu olmaz. Dava normal seyrinde devam eder. Hukuk üzerinden mahsuplaşma olmaz. Yargı orada verilen kararın buradaki rövanşı olmaz” diye karşılık verdi. Tabii sıcağı sıcağına Muharrem İnce’nin, Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edip edemeyeceğini de sorduk. Adalet Bakanı hiç tereddüt etmeden yanıt verdi, “İnsani bir konu, tabii ki görüşmesine izin vereceğiz” dedi. İnce bugün Demirtaş’ı ziyaret edecek.

Biz bu konuşmaları yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan kalabalık bir heyetle Meclis’e girdi. Cumhurbaşkanı AK Parti grubunda kürsüye çıktı ve 24 Haziran seçimlerinin startını verdi. Erdoğan’ın konuşması seçim stratejisinin ipuçlarını veriyordu.

yazının devamı için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;