SİYASET

Abdulkadir Selvi : Erdoğan kimin için ‘Bunlar hikâye yazıyor’ dedi

Tarih
06 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 CUMHURBAŞKANI Erdoğan söze, “YPG’ye verilen silahların toplanması konusunda hep aynı hikâye. Bush da aynı şeyi söyledi. Obama da aynı şeyi söyledi. Şimdi Trump da aynı şeyi söylüyor. ‘Silahların seri numaralarını alıyoruz, geri toplayacağız’ diyorlar” diye başlıyor...

ABD’nin YPG’ye verdiği silahlar konusunda Trump’la yaptıkları konuşmayı aktarıyor: “Bize söz verdiğiniz halde hâlâ silah sevkıyatı yapılıyor’ dedim. ‘Benim bundan haberim yok’ dedi, yanındaki güvenlik danışmanına döndü, ‘Doğru mu?’ diye sordu. Yanındakiler sessiz kaldılar” diye konuşuyor.

24 Kasım tarihli görüşmede Başkan Trump’ın, “Bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerekiyordu” dedikten sonra, YPG’ye bir daha silah verilmemesi için talimat verileceği açıklanmıştı. Ancak ABD o tarihten sonra YPG’ye bin TIR silah verdi.

Daha önceki gün İdlib’den çıkan bir konvoy, Afrin’deki PKK’lılara silah taşırken yakalandı. Erdoğan sahadaki gerçeği iyi bildiği için, AK Parti milletvekilleriyle toplantıda, ABD’nin ikiyüzlülüğüne değiniyor, “Bunlar hikâye yazıyorlar. Bunlara güven olmaz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” diyor.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;