EKONOMİ

Abdulkadir Selvi : Dolardaki dalgalanmanın siyasi sonucu olur mu?

Tarih
24 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

2011 yılıydı.

Erdoğan o zaman başbakandı.

“Hadi Emine bir fakir evini ziyaret edelim” diyor, Ankara’da Hüseyin Gazi semtinde tek göz ışığı yanan bir evin kapısını çalıyor. Yaşlı bir adam açıyor kapıyı. Geç saatte gelenin kim olduğunu anlamaya çalışıyor.

Erdoğan, “Selamün Aleyküm” deyince, yaşlı adam, “O sensin” deyip, boynuna sarılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağlum’da yer sofrasına oturup iftar yaptığını görünce, o diyalog geldi hatırıma.

Cumhurbaşkanı Bağlum’da iftarını açtıktan sonra çayını başka bir evde içiyor. Cumhurbaşkanı evdekilerle sohbet ediyor. Çocukların işi olup olmadığını, aldıkları maaşı, sigortalarını, eğitim durumlarını soruyor. Doktor olmak istediğini söyleyen Semih’le ilgileniyor. 18 yaşında olduğunu öğrenince aralarında şöyle bir diyalog yaşanıyor.

-Kime oy verecen.

-Sana verecem.

-Nasıl oy vereceğini biliyor musun?

-Biliyom. Önce sana, sonra Meclise oy verecem.

Cumhurbaşkanının geldiğini duyan Bağlumlular sokağı dolduruyor. Cumhurbaşkanı onları dinliyor, “Allah ömrümden alsın ömrüne koysun” diyen gözlü yaşlı anaya sarılıp, duasını istiyor. Ardından Bağlum kabristanına geçip, Abdulhakim Arvasi’nin, şair Abdurrahim Karakoç’un mezarını ziyaret ediyor. Kabirlerin başında Kur’an okuyup, Bağlum’dan ayrılıyor. 

DOLARDAKİ ARTIŞ

Tabi geceleri artık sadece iftar yapılmıyor, dolardaki artış takip ediliyor. Seçim kararı alındığında, “Bu seçimlerin sonucunu Kürtler belirleyecek” deniliyordu. Bir süredir, “Bu seçimlerin sonucunu Kürtler ve Dolar belirleyecek”denilmeye başlandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile dolardaki artışı konuştum.

Nihat Zeybekci, kritik bir uyarıda bulundu. “Para politikaları konusunda atılması gereken adımlar var. İlgili kurumların elinde güçlü enstrümanlar var. Yetkisi olan kurumların kendi sorumluluk alanında yetkisini sonuna kadar kullanması gerektiğine inanıyorum. Atılması gereken adımları, kararlılıkla atmak gerekiyor” dedi.

ZEYBEKCİ’NİN UYARISI

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;