SİYASET

Abdulkadir Selvi : CHP'deki gelişmeler ve seçim gecesi

Tarih
04 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

CHP’de kılıçlar çekildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı bir performans ortaya koyan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’ndan CHP Genel Başkanlığı’nı kendisine bırakmasını istedi.

Peki Kılıçdaroğlu çekilmezse ne olacak? Muharrem İnce, “Hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi” diyerek olağanüstü kurultay için düğmeye bastı.

İnce yanlıları imza toplamaya başladılar.

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmasının yaşanması kadar normal bir şey yok. Ama bu kez farklı olan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 31 alan bir Muharrem İnce var. 41 yıl sonra Ecevit’in 77 seçimlerinde aldığı başarıya en çok yaklaşan kişi olarak CHP’nin başına geçmeyi hedefliyor. 

Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı olduğunda, “Seçimi kaybedersem asla Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmam. Vefasız insan değilim” demişti. Seçimlerden sonra, “Önümüzden yürü derlerse yürürüm” diyerek sinyali vermişti. Şimdi ise “Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi” diyerek o yürüyüşü başlattı.

YEMEKTE KONUŞULANLAR
Muharrem İnce, yemekte de Kılıçdaroğlu’na birkaç kez çekilmesi ve partinin başına kendisinin geçmesi çağrısında bulunuyor. Kemal Bey her defasında tebessüm ederek geçiştiriyor. Ya da geçiştirdiğini sanıyor. O nedenle İnce’nin açıklamalarına, “Siyasi nezaketsizlik” diye sert tepki gösterdi. 

CHP’de artık ok yaydan çıktı. Olağanüstü kurultayın toplanması için İnce taraftarlarının 1266 delegenin yarısının imzasını toplaması gerekiyor. 

İnce, seçimde yakaladığı başarı nedeniyle umutlu. Ancak Kılıçdaroğlu taraftarları, yüzde 31 oranındaki oyun Erdoğan karşıtlığı sayesinde elde edildiğini ileri sürüyorlar. İnce’nin tutarlı olmasını, “Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olmayacağım” sözünü tutmasını istiyorlar. 

Kılıçdaroğlu hiçbir şartta çekilmeyi düşünmüyor, mücadeleyi göze almış durumda.

Parti yönetimi, milletvekili sayısı, delege sayısı ve önümüzde yerel seçimlerin olması nedeniyle eli güçlü. Ancak, şimdiye kadar girdiği seçimleri kaybetmesi en zayıf yanını oluşturuyor. Muharrem İnce ise seçim başarısı ve değişim rüzgârları ile Kılıçdaroğlu’nu devirmeyi hedefliyor. CHP’yi zorlu bir mücadele bekliyor.

Yarın yapılacak olan MYK’da olağanüstü kurultay talebi masaya yatırılacak. MYK’dan, yerel seçimlere gidilirken olağanüstü kongrenin doğru olmayacağı, yerel seçimlerden sonra değerlendirilmesi yönünde bir mesajın çıkması bekleniyor. Buna rağmen Muharrem İnce, 634 imzayı bulursa olağanüstü kurultay kaçınılmaz olacak. Eğer İnce gereken imzayı bulursa Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmamayı yeniden değerlendireceği söyleniyor.

CHP’DE SORUN DERİNDE

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • bu delegelerle mi?

    05 Temmuz 2018 00:06
    2 0
    chp'de mevcut delegeler Ataturk'u bile secmez. Muharrem'in hic sansi yok
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;