SİYASET

Abdulkadir Selvi : Ankara Abdullah Gül'e kilitlendi

Tarih
25 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yapacağı görüşmede büyük ölçüde netleşecek.

Kritik saatlerin içine girdik. İbre Gül’ün adaylığı yönünde.

Şimdiye kadar tereddütlü tutumu nedeniyle eleştiri konusu olan 11.Cumhurbaşkanı Gül’ün bu kez kararlı olduğu söyleniyor. Ama Gül, ittifakın ortak adayı olma konusundaki şartından vazgeçmiş değil. Erken seçim kararının alınmasıyla birlikte muhalefet AK Parti-MHP ittifakının kurgusunu bozmak için ilk hamleyi İYİ Parti konusunda yaptı. Bu hamle muhalefete moral kazandırdı. Sırada Abdullah Gül’ü ortak aday olarak çıkarmak var. Burada Meral Akşener’in adaylıkta kararlı tutumu ve HDP içindeki bir grubun Selahattin Demirtaş ısrarı bu kurguyu bozuyor. 


AKŞENER KARARLI 
Karamollaoğlu, dünkü görüşmede Akşener’e, “Gül’ün etrafında birleşirsek seçimi kazanırız” teklifini götürüyor. Gül’ün ortak adaylığında alabileceği oy oranlarına dair bir kaç anket sonucunu paylaşınca Akşener, “O zaman sizin adayınız olarak girsin gerçekten bu oranları alıyorsa ikinci tura kalır, ikinci turda açıkça destekleriz onu” diye karşılık veriyor. 

Meral hanım daha önce açıkladığı gibi Cumhurbaşkanı adaylığında kararlı olduğunu ifade ediyor. Bunun üzerine milletvekili seçiminde ittifak için ortak bir çalışma grubu oluşturulması kararı alınıyor. 

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;