GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Abidin Paşa’dan 15 Temmuz bombaları

Tarih
23 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’ndeki görüntüleri hakkında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı (E) Org. Abidin Ünal’la konuştum. Abidin Paşa’nın savcılığa verdiği kapsamlı ifadesini okudum, yetinmedim Abidin Paşa’dan o geceye ilişkin yazılı bir bilgilendirme notu talep ettim.

Abidin Ünal derdest edilmeden önce Hava Kuvvetleri’ne yayınladığı emri benimle paylaştı. Akıncı Üssü’ndeki görüntüler üzerinden giderek, o geceye ışık tutmaya çalışacağım. Görüntülerin yayınlanması Abidin Ünal için sürpriz olmamış. “Bu görüntülerin servis edilmesini bekliyordum. Çünkü 15 Temmuz’dan sonra o kadar adamı ihraç ettik. 15 Temmuz kurgu bir darbedir tezini işlemek için bu görüntüleri servis ediyorlar” görüşünde.

Kameraya yansıyan görüntülerinde nereye gidiyordu?

“Gece 02.00’ye doğru hapsedildiğim odadan hatırladığım kadarıyla 3 yada 4 kez kapıda nöbet tutan ve beni derdest eden silahlı kişiler eşliğinde tuvalete gittim. Tuvalete gidiş yolu hapsedildiğim odadan çıkar çıkmaz köşeyi dönünce girilen koridor yolundan geçmekteydi. Tuvalet hemen kameranın dibinde köşe başındaydı. Dolayısıyla her gidiş-geliş kamera kayıtlarına geçmiş oluyor.”

Abidin Ünal spekülasyonlara son vermek için yerinde inceleme yapılmasını öneriyor.

Akıncı Üssü’nde nerede tutuldu?

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;